Training ontspanning

Er is groot cursusaanbod op ontspanningsgebied, maar vaak vanuit een bepaalde spirituele achtergrond. Het is goed om te weten dat je je ook prima kunt leren ontspannen zónder oosterse ontspanningsmethodieken. De training die ik aanbied bestaat uit 5 lessen en is puur gericht op het verbeteren van lichaamsbewustzijn, ademhaling en ontspanning. De cursus bestaat uit een uitgebalanceerde set oefeningen,  zowel voor situaties in rust als in beweging en komen voort uit mijn jarenlange ervaring als psychosomatisch oefentherapeut.

Mocht je na de training graag door willen gaan om het geleerde je nog meer eigen te maken, dan is er de mogelijkheid je aan te sluiten bij de wekelijkse ontspanningslessen.

Doelgroep

De training is bedoeld voor mensen die

  • grip willen krijgen op de spanning in hun lijf
  • stresssignalen willen gaan herkennen en voorkomen
  • met meer ontspanning door het leven willen
  • hun slapen willen verbeteren
  • ontspanningsoefeningen willen zonder spirituele achtergrond.

Werkwijze

De training bestaat uit 5 lessen van ieder één uur. Elke les omvat een thema. We starten met een kort stukje theorie en daarna volgen gerichte oefeningen op het gebied van ontspanning, ademhaling en lichaamsbewustzijn. Er wordt geoefend liggend op de mat, zittend, staand en in beweging.

Locatie

In verband met het coronavirus bied ik deze vijf weekse training nu individueel aan.

Dag: donderdag. Tijdstip in overleg.                   Locatie: de Poort, Einsteinstraat 12d, Reeuwijk.

De wekelijkse ontspanningslessen in (klein) groepsverband zijn elke donderdag van 9.00-10.00u.                                                                                                   Locatie: de Poort, Einsteinstraat 12d, Reeuwijk.

Wil je je aanmelden?  Geef je dan op via het contactformulier op mijn website.